marți, 6 noiembrie 2012

Frezii mult iubite

Salut

Stiu ca ti-am promis ca te voi tine la curent cu propria mea dezvoltare si recunosc ca am dat totul uitarii, inca mai am de lucrat la partea asta :)) dar uite ca am revenit... si am revenit pentru ca vreau sa-ti vorbesc despre frezii. Poate te intrebi de ce tocmai despre aceste flori sau poate nu, dar sicer sa-ti spun am realizat acum cateva momente ca ele sunt florile ce-mi plac cel mai mult, cu care rezonez cel mai bine si care-mi sunt foarte aproape de suflet. Poate ma identific cu ele ...poate si tu ...sau poate nu dar aceste flori imi inspira scanteie feminina si... parca vad aceste flori cum se aseaza-n parul lung si des al unei zane... Ma gandesc cateodata cum pot niste flori atat de fragile si delicate sa fie atat de frumoase si sa emane un parfum dumnezeiesc..
Freziile vestesc venirea primaverii si semnifica renasterea, inocenta si increderea.Tot cautand informatii despre aceste minunate flori am descoperit ca frezia este considerata si simbol al misterului deoarece aceasta isi elibereaza parfumul doar intr un ambient prietenos,interesant nu?
Freziile se gasesc intr-o larga varietate de culori astfel von gasi freziile albe care emana cel mai puternic miros si reprezinta inocenta, puritate, onestitate si limpezime, freziile galbene sunt adesea asociate cu prietenia, incredere si dragoste, freziile rosii-roz semnifica armonie si senzualitate, freziile mov reprezinta speranta, romantism si mister.

 Am gasit o poezie , nu stiu de cine este scrisa dar mi s-a parut fantastica asa ca o sa te las sa  savurezi  in liniste aceste randuri..
 
Delicatetea freziilor uimeste barbatul,
nascand in el un sentiment de protectie;
oare nu se vor rupe stranse in palmele lui puternice?
Gingasia femeii
il face pe barbat capabil s-o apere de furtuni
inconjurandu-i cu bratele finetea taliei.

Parfumul freziilor, misterios, patrunzator,
invaluie trupul si sufletul barbatului;
purtat de vantul inmiresmat al primaverii,
parfumul de femeie
trezeste cu pasiune la viata, fascinand,
chiar si dupa o iarna atat de lunga.

Culoarea freziilor, vie, intensa
este observata de ochii barbatului
neobisnuiti sa vada in mod normal detalii.
Prezenta femeii,
aduce magie si coloreaza cu dragoste
secundele, spatiul, visele.

Te imbratisez cu imbratisez cu multa dragoste,
Renata :)
 Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu